Megmutatja erejét Phenjannak Dél-Korea és az Egyesült Államok

A koronavírus-járvány ellenére elkezdődött Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlata.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 18. 8:55
null
Rafale típusú repülő érkezik meg Kréta szigetére. Francia erőfitogtatás Fotó: Fotó: MTI/AP/görög védelmi minisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Korea és az Egyesült Államok kedden megkezdte éves közös hadgyakorlatát, amelyet eddig a koronavírus-járvány miatt halogattak – írta közleményében az amerikai erők vezérkara.

A gyakorlatozás rendszerint heves ellenállást vált ki Észak-Koreából, amely a megszállás előkészületeként tekint azokra. Phenjan és Szöul között feszült a viszony azóta, hogy Észak-Korea júniusban felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát, és a hadsereg bevetésével fenyegetőzött.

Washington és Phenjan kapcsolata sem felhőtlen, mivel az Egyesült Államok nukleáris programja feladását várja Észak-Koreától, míg az ázsiai ország a nemzetközi szankciók feloldását szabta meg a lefegyverzés irányába tette további lépések feltételéül. A kölcsönös elvárások patthelyzethez vezettek.

A hadgyakorlatok – amelyek célja a közös védelmi képességek fenntartása – egészen augusztus 28-áig tartanak. – A műveletekről a járványügyi helyzet figyelembevételével döntöttek – áll a közleményben.

A hadgyakorlat eredetileg vasárnap kezdődött volna, de két nappal elhalasztották a koronavírus-járvány dél-koreai terjedése miatt. Az ázsiai országban 15 761 fertőzöttje és 306 halálos áldozata van a vírusnak. Kedden már az ötödik egymást követő napon haladta meg a százat az új esetek száma.

A hadgyakorlatról ITT írtunk korábban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.