Megnőtt a fehér emberek ellen elkövetett támadások száma Franciaországban

Ismét bevezették az éjszakai kijárási tilalmat a spanyolországi Valenciában · Nyoma veszett Belgiumban a Spanyolországból hazaszökött koronavírusos belga fiataloknak · Katalónia szigorít a fiatalok körében tapasztalható járványkitörések miatt · Franciaországban tavaly 65 százalékkal nőtt a fehérek elleni támadások száma.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 07. 13. 13:14
null
Párizs, 2020. november 13. Katolikus hívõk a párizsi Saint Sulpice-templom elõtt tiltakoznak a templomok bezárása ellen 2020. november 13-án. A koronavírus-járvány miatt a kormány által bevezetett korlátozások részeként a templomok sem látogathatók egy hónapig Franciaországban. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valenciában ismét bevezették az éjszakai kijárási tilalmat

A bíróság jóváhagyta az elnök, Ximo Puig kérvényét annak ellenére, hogy szükségállapot kihirdetése nélkül hivatalosan nem lehetne korlátozni az emberek szabad mozgását. A tilalmat abban a 32 községben vezetik be éjjel 1 és reggel 6 óra között, ahol a legrosszabbak a járványügyi adatok. Mostantól megint nem lehet tízfősnél nagyobb baráti vagy családi összejöveteleket tartani a délkelet-spanyol régió egész területén. Puig a legkeményebben kormányzó régióvezető Spanyolországban. A harminc év alatti fiatalok körében kialakult gócpontok miatt már múlt héten megkezdte a szigorításokat és betiltotta az utcai italozást, ezzel együtt megtiltotta az alkohol árusítását este 8 óra után. Egyelőre egyetlen spanyol régióban sem vezettek be hasonlóan szigorú előírásokat.

Forrás: ABC

Nyomuk veszett Belgiumban a Spanyolországból hazaszökött koronavírusos belga fiataloknak

A flamand egészségügyi hatóságok nem találják azt a húsz flamand fiatalt, akik a spanyolországi vakációjuk során koronavírussal fertőződtek, és akiket a belgiumi hatóságok külön buszokon akartak hazaszállíttatni. A fertőzött húsz fiatal azonban titokban repülőre szállt.

A belga utazási iroda a múlt héten jelentette be, hogy 350 fiatal belga vakációzót fog hazaszállítani Spanyolországból, mert a Costa Brava egyik kedvelt üdülőhelyén végzett tömeges tesztelés során kiderült, hogy a Lloret de Marban tartózkodó belgák egyharmada pozitív tesztet produkált. A hazatelepítés során azonban kiderült, hogy több fertőzött fiatal repülőre szállt. A belga törvények azonban nem teszik lehetővé a „szökevények” jogi szankcionálását, ugyanis csak a hatósági karanténra kötelezett és az azt megsértő embereket lehet büntetni.

Forrás: BRUSSELSTIMES

Katalónia szigorít a fiatalok körében tapasztalható járványkitörések miatt

Pere Aragonés katalón elnök hétfőn közölte: a régió teljes területén be kell szüntetni mindennemű gazdasági tevékenységet hajnali fél egy után és nem lehet tízfősnél nagyobb baráti vagy családi találkozókat szervezni. Előbbi vonatkozik a kulturális életre, vendéglátóhelyekre, ételek házhoz szállítására és a 24 órás üzletekre is. A bezárási kötelezettség alól csak az út menti szolgáltatók mentesülnek, tehát az autópálya-éttermek és benzinkutak. A kulturális eseményeken emellett mostantól egyáltalán nem lehet állni, minden vendégnek kötelezően ülve kell néznie az előadásokat. Katalónia elnöke utasítást adott az önkormányzatoknak, hogy korlátozzák a parkokban, tereken, strandokon gyülekező emberek létszámát. Miután múlt hétvégén bezárták a szórakozóhelyek belső tereit, a fiatalok ismét az utcákon kezdtek el tömegesen gyülekezni és szórakozni. A régióban emellett mostantól tilos a nyílt utcán enni és inni. Katalóniában jelenleg az intenzív osztályokon fekvő Covid-beteg közül minden negyedik 40 évnél fiatalabb. A 30 év alatti korosztályt érintő ötödik hullámot mallorcai osztálykirándulások robbantották ki.

Forrás: RTVE, Tóth Brigitta

Franciaországban tavaly 65 százalékkal nőtt a fehérek elleni támadások száma

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin szerint 2020-ban 65 százalékkal nőt a fehér emberek és a hozzájuk köthető helyszínek – keresztény templomok és temetők – ellen elkövetett erőszakos támadások és bűncselekmények száma Franciaországban.

A francia belügyminisztérium az Emberi Jogok Nemzeti Ügynökségének készített éves összefoglalót a 2020-as év rasszista indíttatású bűncselekményeiről és a belügyminiszter által közzétett figyelemre méltó számadatok ebből a jelentésből derültek ki.

Miközben a színes bőrű embereket célzó, vélt vagy valós „rendszerszintű rasszizmust” nap mint nap hangosan elítélik a különböző jogvédő csoportok és az antirasszista mozgalmak nemzetközi ágai, addig a fehérek ellen elkövetett, faji és gyűlöletalapú támadások csendben és drámai mértékben növekednek a francia társadalomban.

A francia belügyminisztérium jelentése arra is rávilágít, hogy míg az arab és fekete lakosság továbbra is kiemelt célpont a faji indíttatású bűncselekményekben (238, illetve 197 erőszakos tettben váltak áldozattá 2020-ban), az imahelyek és a temetők ellen elkövetett összes bűncselekmény között 86 százalékban a keresztény templomok és a keresztény temetők lettek a vallási alapú erőszak elszenvedői.

Forrás: VALEURSACTUELLES

(Borítókép: Katolikus hívők a párizsi Saint Sulpice-templom előtt Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.