Megnyitják a lefejezett francia tanárhoz köthető mecsetet

Nem vállalna gyereket az olasz fiatalok többsége, Spanyolországban is felfüggesztik az AstraZeneca vakcinát. Káoszba fulladt az olasz oltási kampány, ismét megnyitják a lefejezett tanár ügyéhez köthető mecsetet Franciaországban.

2021. 03. 16. 14:17
null
A párizsi nagy mecset Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akarnak családot az olasz fiatalok

Felmérést készítettek 18 és 20 év közötti olasz fiatalokkal, amely szerint 51 százalékuk gyermek nélkül képzeli el az életét. Az elhelyezkedési nehézségek a munkaerőpiacon és a családalapításhoz szükséges támogatások hiánya teszik elkeseredetté az olasz fiatalokat. A nihilista és pesszimista jövőszemlélet a családi kapcsolatok fellazulásából és a családkép átalakulásából is ered. A politika figyelmen kívül hagyja a fiatalok jövőbeli aggodalmait, így fokozatosan fogy az olasz újszülöttek száma.

Forrás: ANSA.it

Már Spanyolország sem olt tovább az AstraZenecával

Carolina Darias egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a spanyol kormány is részt vesz az Európa több országában regisztrált trombózisos esetek kivizsgálásában. Hozzátette, hogy Spanyolországban ennek a szállítmánynak a nagy részét már beadták, de a megmaradt csomagokat félretették, senkit sem immunizálnak tovább ezekkel. Spanyolországban egyelőre csak egy beoltott embernél jelentkezett trombózis.

Forrás: rtve

Olaszországban káoszba fulladt az oltási kampány

Szinte lehetetlennek tűnik, hogy megvalósuljon a nyájimmunitás elérése szeptemberig Olaszországban. Ennek oka, hogy a vakcinák beadásának első szakasza főként AstraZenecával történt, így annak felfüggesztésével további napokat veszítenek az olaszok. A Johnson csak április második felében érkezik, a Sputnyik bevizsgálását még el sem kezdte az Olasz Gyógyszerügynökség. Az új járványügyi biztos arról határozott, hogy a fel nem használt maradék dózisokat bárki megkaphatja, ne dobják el azokat.

Forrás: Il Tempo, ANSA.it, Affar Italiani

Megnyitják a lefejezett tanár ügyéhez köthető mecsetet Franciaországban

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter üzenetében indítványozta Pantin város nagymecsetének újranyitását. A nagymecset bezárását tavaly októberben rendelték el, miután állítólagos iszlamofób megnyilvánulása miatt lefejezték Samuel Paty történelemtanárt. A tragédiát egy videó előzte meg, amelyben Samuel Paty egyik diáklányának apja, a történelemtanár ellen uszított. A felvétel végül a véres terrorcselekményhez vezetett.

Samuel Paty diákjáról azóta kiderült, hogy hazudott apjának a tanár iszlamofób megnyilvánulásairól, mert a diáklány félt apjának bevallani, hogy magaviselete és hiányzásai miatt a tanár ideiglenesen eltiltotta őt az órák látogatása alól.

Forrás: France info

(Borítókép: A párizsi nagymecset. Forrás: V4NA Hírügynökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.