Megnyitják a somoskőújfalui határátkelőt

Így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni – közölte Szijjártó Péter.

Forrás: MTI2020. 03. 29. 12:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel, hogy a két ország újranyitja a – koronavírus-járvány miatt lezárt – somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni. Szijjártó Péter ezt a Facebook-oldalán közölte vasárnap.

„Becsó Károly képviselőtársam, barátom a hét elején szólt a parlamentben, hogy nekik Nógrádban komoly gondot okoz a magyar-szlovák határon lévő átkelők lezárása. A környék gyárai szenvednek, mert a munkások nem tudnak átjönni,” ezért született pénteken megállapodás az átkelő megnyitásáról – olvasható a magyar külügyminiszter bejegyzésében.

„Magyarország és Szlovákia gazdaságai szorosan összefonódtak egymással, a kereskedelmi forgalmunk tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót, így elemi érdekünk az akadálytalan kapcsolatok fenntartása” – írta Szijjártó Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.