Megoldották az izraeli csoportos nemi erőszak ügyét

A rendőrség rekonstruálta a történteket, 17 embert vett őrizetbe.

2020. 08. 30. 19:21
A hotel is seen against a backdrop of mountains in the Red Sea resort of Eilat
A hotel is seen against a backdrop of mountains in the Red Sea resort of Eilat, near the Taba border crossing between Israel and Egypt October 27, 2011. REUTERS/ Nir Elias (ISRAEL - Tags: TRAVEL BUSINESS) - GM1E7AS03LV02 Fotó: Nir Elias
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megoldották az ügyét annak a 16 esztendős lánynak, akit az első vádak szerint több mint harmincan erőszakoltak meg egy eilati hotelben, Izraelben – közölte a héten a rendőrség. A hatóságok tájékoztatása szerint sikerült rekonstruálniuk a történteket, az áldozat vallomása pedig egybevág a bizonyítékokkal.

Habár az első, nem az áldozat vallomásán alapuló hírek még arról szóltak, hogy több mint harminc elkövető lehetett, akik sorban álltak az alkoholtól bódult tinédzser szobája előtt, végül „csak” 17 gyanúsítottat vettek őrizetbe a bűncselekménnyel kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy közülük négyet – két huszonéves férfit és két kiskorút – vádolhatnak meg nemi erőszakkal, a többieket segítség elmulasztásával gyanúsítják.

A nyomozók úgy gondolják, egyszerre tízen lehettek a szobában:

volt, aki szexuálisan bántalmazta a lányt, más csak telefonjával videót, képeket készített a bűncselekményről. A kiskorú vádlottakat vasárnap szabadon engedték, házi őrizetben, szabadon védekezhetnek. A két nemi erőszakkal gyanúsított tinédzser szülei azt nyilatkozták, fiaikat ártatlanul hurcolják meg.

Korábban őrizetbe vették a bűncselekménynek otthont adó hotel igazgatóját is, de már őt is házi őrizetbe helyezték. A bíróságon a nő könnyek közt vallott arról, hogy 14 éves korában őt is megerőszakolták, azóta is szorong. A szálloda sokáig tagadta, hogy falaik között ilyen bűncselekmény történhetett, mert szerintük feltűnt volna a biztonságiaknak több tucat ittas fiatal csoportosulása.

Az áldozat ügyvédje egy interjúban arról beszélt, hogy ügyfele elég rossz lelkiállapotban van. – Próbálja feldolgozni és megérteni a történteket – nyilatkozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.