Megölték Szíriában a terroristák indonéz hóhérát

Végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet indonéz hóhérával Szíria keleti részén januárban – jelentette az indonéz rendőrség hétfőn.

Forrás: MTI2019. 02. 11. 17:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség szóvivője szerint Muhammad Saifuddint, más néven Abu Walidot január 29-én repesztalálat ölte meg a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.

Saifuddin bátyja azt mondta, hogy a család egyelőre nem kapott hivatalos értesítést az ügyben, egy videofelvételen azonban látták a holttestet, és felismerték benne Saifuddint.

Abu Walid több, a terrorszervezet által az internetre is felkerült videón szerepelt, az egyikben két társával, egy Fülöp-szigeteki és egy malajziai dzsihadistával együtt három külföldit ölt meg.

Deir-ez-Zór környékén tavaly év vége óta heves harcok zajlanak a kurd milíciák vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) és az Iszlám Állam terroristái között. A hétvégén az SDF bejelentette, megkezdték a „végső csatát” a szervezet utolsó állásának teljes felszámolására Szíria keleti részén. Szóvivőjük hozzátette, a tartományban még kitartó dzsihadisták többsége külföldi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.