Megsebesült két izraeli katona egy gázolásos merényletben, két palesztint lelőttek

Két izraeli katona megsebesült egy gázolásos merényletben hétfő hajnalban Ciszjordániában, két támadó palesztint agyonlőtték – jelentette a jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Forrás: MTI2019. 03. 04. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonák éjjeli bevetésből tértek vissza a Naame nevű palesztin faluból, járművük elromlott és az út mellett álltak, amikor a palesztin merénylők közéjük hajtottak.

Az autóban ülők közül kettő meghalt, amikor a katonák tüzet nyitottak rájuk, harmadik társuk könnyebben sebesült meg. A támadásban egy izraeli katonatiszt súlyosan, egy katona könnyebben sebesült meg, őket a Tel-Aviv melletti Síva kórházba vitték. A tiszt állapota stabil, a katonát már elengedték a kórházból.

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet üdvözölte a palesztin támadását, és mártíroknak nevezte az elkövetőket.

„Imádkozunk a gázolásos terrormerényletben megsérültek felépüléséért, olyan bevetésen voltak, amely biztonságunk fenntartását szolgálja” – írta Reuven Rivlin izraeli államelnök közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.