Menczer: Nem tudunk arról, hogy a tragédiában magyar állampolgár érintett lenne

Együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok családjainak és a sérülteknek, Libanon mellett állunk ebben a szörnyű helyzetben – írta Menczer Tamás külügyi államtitkár

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 08. 05. 9:24
null
Bejrút, 2020. augusztus 4. Sûrû füsttel lángolnak épületek a bejrúti kikötõben bekövetkezett robbanás után 2020. augusztus 4-én. A jelentések szerint a detonációban többen megsérültek. MTI/EPA/Vael Hamzeh Fotó: Vael Hamzeh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a pusztító libanoni robbanásról. Együttérzésünket fejezzük ki az áldozatok családjainak és a sérülteknek, Libanon mellett állunk ebben a szörnyű helyzetben – írta Menczer Tamás külügyi államtitkár Facebook-oldalán.

A politikus hozzátette nem tudunk arról, hogy a tragédiában magyar állampolgár érintett lenne, segítséget mostanáig senki sem kért.

– A nagykövetség természetesen kapcsolatban van a helyi hatóságokkal – írta, hozzátéve, a robbanás során a követség épülete is megsérült, álmennyezetek szakadtak le, és ablakok törtek be, ahogy több munkatársunk lakásán is. Menczer Facebook-posztjában arról is beszámolt, hogy kollégáik jól vannak, készen állnak arra, hogy szükség esetén segítsék a magyar állampolgárokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.