Menstruáló férfiaknak szánt szemeteseket akarnak a szociáldemokraták

Szászország SPD-frakciója megvédte azt a követelését, hogy a nyilvános illemhelyeken legyenek szemetesek a menstruáló férfiak által használt higiéniai termékeknek – írja a Junge Freiheit cikke alapján a Bennfentes.

Forrás: bennfentes.hu2021. 07. 13. 11:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Lehet, hogy egyesek nehezen értik meg, de csak azért, mert olyan problémákról van szó, amelyek nem érintik a többséget, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni őket. Ennek semmi köze a klientúrához, csak az emberséghez” – írták a szász szociáldemokraták a Twitteren.

Korábban az állami pártkonferencia elfogadta az erre vonatkozó indítványt. Az indoklásban ez áll:

„A menstruáló férfiak és a menstruáló nem bináris személyek számára a higiéniai termékek ártalmatlanítása a nyilvános férfivécékben korlátozott, mivel a női vécékkel ellentétben a vécék fülkéiben nincs lehetőség ezek ártalmatlanítására.”

Florian Post SPD-s képviselő a Bild című lapnak adott hangot értetlenségének. „Kisebbségi politikát csinálnak abban a reményben, hogy annak összege többséget eredményez. Ez az SPD és különösen az öt százalékhoz közeli pártszövetségek alapvető problémája. És minél közelebb vannak egymáshoz, annál őrültebbé válik a dolog.”

A Twitteren egy posztban ezt követően megkérdezte, hogy melyik indítványozó bizottság engedi egyáltalán, hogy egy ilyen „baromságot” tárgyaljanak?

Felszólította az állami szövetséget, hogy végre foglalkozzon a valódi problémákkal”.

A 2019-es államfőválasztáson az SPD 5,5 százalékot veszített és 7,7 százalékon végzett.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.