Merkel: „Nem csak német probléma” a Balkánon tartózkodó illegális bevándorlók ügye

Németország sokat tesz a Görögországban és a Bosznia-Hercegovinában tartózkodó migránsok helyzetének javításáért, de ez „nem csak német probléma”, és megoldásához más európai uniós tagállamoknak is hozzá kell járulniuk – jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Forrás: MTI2019. 12. 18. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselői kérdések és azonnali kancellári válaszok fórumán az ellenzéki Zöldek egy képviselőjének azon kérdésére, hogy a kormány hajlandó-e befogadni ötezer sanyarú helyzetben lévő kiskorú menedékkérőt Görögországból, Merkel az Athénba eljuttatott – a többi között tízezer matracból és ötezer tábori ágyból álló – segélyszállítmányra utalva hangsúlyozta, hogy Németország igen „konkrét” támogatást nyújt Görögországnak.

Németország Bosznia-Hercegovinának is segít, a szövetségi katasztrófavédelmi szervezet (Technisches Hilfswerk) „egy teljesen új menekülttábort épít” a balkáni országban.

Azonban „ha Európa az értékek Európája”, akkor másoknak is ki kell venniük a részüket ebből a munkából – mondta Angela Merkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.