Mészárlást hajtottak végre fegyveresek egy indián faluban

Egy dél-mexikói őslakos indián falu tizenöt lakosát mészárolták le támadók, akiknek kilétéről egyelőre keveset tudnak a helyi hatóságok.

Forrás: MTI2020. 06. 23. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A déli Oaxaca állam főügyésze hétfőn arról tájékoztatott, hogy tizenhárom férfit és két nőt mészároltak le vasárnapra virradóra a Salina Cruz városától keletre fekvő Huazantlán del Río faluban, ahol Ikoots törzsbeli őslakosok élnek. Az ügyészség vizsgálja a vérengzés hátterét. A térségben évek óta zajlanak viták területek birtoklásáról és útvonalak kijelöléséről.

A helyi önkormányzat a közleményben arról tájékoztatott, hogy legalább hat fegyveres hajtotta végre a támadást egy helyi bűnbanda vezetőjének támogatásával. Több áldozatot megcsonkítottak és élve elégettek. A helyi média félig összeégett holttestekről mutatott be felvételeket.

Ez volt az elmúlt évek egyik legbrutálisabb vérengzése a mexikói vidéken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.