„Nincs az a megállapodás, ami kiegyenlítené, amit a brexit elvesz tőlünk”

A brexit utáni kereskedelmi megállapodástól hangosak a hírek, mely megállapodást mind az EU, mind az Egyesült Királyság sikeres fair alkunak igyekszik prezentálni. Skócia azonban nem ennyire derűlátó, és a miniszterelnök jelezte is, hogy országa független uniós tagországként szeretné folytatni – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 12. 26. 14:08
STURGEON, Nicola
Edinburgh, 2019. december 19. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a függetlenségre törekvõ Skót Nemzeti Párt, az SNP vezetõje nyilatkozatot tesz edinburghi hivatalában 2019. december 19-én. Sturgeon hivatalosan felszólította a brit kormányt annak lehetõvé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról. MTI/AP/PA/Neil Hanna Fotó: Neil Hanna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–Az Egyesült Királyság továbbra is az EU fontos partnere marad – fogalmazott Angela Merkel német kancellár a brexit-tárgyalások végeztével, azonban elképzelései nem arattak osztatlan sikert a brit unióban.

Bár a legtöbb EU-s vezető pozitívan nyilatkozott az eredményről és Európa egységes jövője felé tett lépésként értékelik Nicola Sturgeon skót első miniszter ismét egyértelművé tette, hogy véleménye szerint Skócia az Egyesült Királyságon kívül, az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét. Hangoztatta, hogy a skótok az EU-hoz akarnak tartozni és „itt az idő, hogy elinduljunk saját utunkon, mint független Európai ország”.

Az utóbbi napokban Sturgeon Twitterén kezdett posztsorozatot, amelyben arról ír, hogy milyen negatív hatással jár majd a brexit, amit a skótok egyáltalán nem akartak és nem szavaztak meg.

„Emlékeztetnék mindenkit, hogy a brexit Skócia akarata ellenére történik. Nincs az a megállapodás, ami kiegyenlítené azt, amit a brexit elvesz tőlünk”, fogalmaz egy bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.