Mianmarban több mint tízezer ember hagyta el lakhelyét az árvizek miatt

Rangun, 2019. július 14., vasárnap (MTI/Hszinhua) – Mianmar északnyugati részén több mint tízezer ember hagyta el lakhelyét az árvizek miatt az elmúlt napokban – számoltak be a helyi hatóságok vasárnap.

Forrás: MTI2019. 07. 14. 20:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Kachin állam székhelyén, Mjitgjina városban mintegy kétezer háztartást érintett az ár, amely a szünet nélkül szakadó eső miatt keletkezett. Az államban másutt hidak szakadtak le, földcsuszamlások voltak.

A hatóságok 26 ideiglenes menedékhelyet alakítottak ki, iskolákban és templomokban. A Sindvin és az Ajejavaddi folyón is megemelkedett a víz szintje, az északnyugati Szagaing régióban élőket az alacsonyabban fekvő területekről biztonságosabb helyre menekítették.

A hét elején Bilin és Arakán államban alakult ki hasonló árvízi helyzet. A Dél-Ázsiában júniustól szeptemberig tartó monszunidőszak heves esőzésekkel jár, rendszeresen okoz árvizeket és földcsuszamlásokat. Az emberek millióit érintő természeti csapásokban több százan vesztik életüket évente.

Tavaly nyáron Mianmar északnyugati részén a szélsőségessé váló időjárás miatt mintegy 220 ember halt meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.