Migránsok gyújtottak fel egy olasz menekültügyi központot

A szicíliai Pozzallóban egyre kevésbé tudják megfékezni az illegális migránsokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 19. 9:47
null
Pozallo, 2021. május 21. Illegális bevándorlók érkeznek a szicíliai Ragusa közelében fekvõ Pozallo kikötõjébe 2021. május 21-én. A Sea Eye német szervezet migránsok szállítására specializálódott hajója több mint 400 illegális bevándorlóval, köztük 150 kiskorúval futott be a dél-olaszországi kikötõbe, akiket az utóbbi napokban a Földközi-tengeren vett a fedélzetére. MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta Fotó: Francesco Ruta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki vasárnap este a szicíliai Pozzallo városának menekültügyi központjában, mert egyes migránsok matracokat és más éghető berendezési tárgyakat felgyújtottak – közölte az olasz sajtó. A létesítmény körül sűrű füst gomolygott. Több tucat tunéziai menedékkérő kimenekült a lángoló központból, értesülések szerint százhúsz migránst, köztük húsz fiatalt sikerült biztonságba helyezni.

Roberto Ammatuna, Pozzallo polgármestere a történtek nyomán felhívást intézett a rendőrséghez, hogy mielőbb megoldást találjanak a tunéziai migránsok jelentette problémára, akik nem tartják magukat a létesítményben a koronavírus-járványa miatt kötelezővé tett karanténhoz.

Illegális bevándorlók érkeznek a szicíliai Ragusa közelében fekvő Pozzallo kikötőjébe május 21-én
MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Olaszország újabb migrációs hullámmal kénytelen szembesülni. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén eddig 24 622 illegális bevándorló érte el az olasz partokat, a múlt év azonos időszakában számuk 9764 volt. A legtöbb menedékkérő Líbia, illetve Tunézia érintésével a Földközi-tengeren keresztül éri el Olaszországot és ezzel az Európai Unió területét. Mindemellett a tunéziaiak gazdasági bevándorlónak számítanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.