Migránsoknak árult hamis útleveleket egy pár Görögországban

A szíriai férfi és az egyiptomi nő lopott útlevelek és személyi igazolványok segítségével hamis dokumentumokat állított elő. A görög rendőrség őrizetbe vette őket.

Forrás: MTI2019. 06. 30. 11:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög rendőrség őrizetbe vett egy szíriai férfit és egy egyiptomi nőt, mert lopott útleveleket és személyi igazolványokat találtak náluk, amelyek segítségével hamis dokumentumokat állítottak elő és adtak el migránsoknak.

Egy-egy ilyen dokumentumért ötezer eurót kértek. Pénteken vették őket őrizetbe a görög fővárosban, Athénban.

Görög, svéd útlevelek, bolgár és görög személyi igazolványok voltak a birtokukban – közölte szombaton a rendőrség.

Találtak náluk még dokumentumok fóliázására szolgáló lamináló gépet, hordozható számítógépet, pendrive-okat és műanyag lapokat. Amennyiben az ezekből az anyagokból előállított dokumentumokat eladták volna, mintegy egymillió eurós haszonra tettek volna szert.

A 41 éves szíriai férfi már volt börtönben hasonló bűncselekményért. Az egyiptomi nő, amikor a rendőrség lakásukon rajtuk ütött, megpróbált egy erkélyről ledobni több útlevelet, személyi igazolványt és egy laptopot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.