Mike Pompeo az amerikai-brit kapcsolatok erősítését ígéri Londonnak

Az amerikai-brit kapcsolatok erősítését ígérte Londonnak Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója pénteken éjjel a Twitteren, jóformán csak percekkel azt követően, hogy az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból.

Forrás: MTI2020. 02. 01. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mikroblog-bejegyzésben az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta: az eddig is „erős, termékeny és virágzó” kétoldalú viszonyt Washington tovább erősíti, s a két ország új fejezetet nyit e kapcsolatokban.

A Trump-adminisztráció mindig is támogatta az Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból, s maga Donald Trump elnök nem egyszer élesen bírálta a korábbi brit kormányfő, Theresa May Brexittel kapcsolatos tárgyalási politikáját, nyilvános támogatásáról biztosítva Boris Johnsont.

Washington nemcsak a kapcsolatok erősítését, hanem új kétoldalú kereskedelmi megállapodás megkötését is kilátásba helyezte. Amikor Mike Pompeo a napokban Londonban tárgyalt Boris Johnsonnal és Dominic Raab külügyminiszterrel, ismételten aggodalmát fejezte ki ugyan a kínai Huaweijel kötendő brit megállapodást illetően, de a tárgyalások végén megerősítette: Washington változatlanul a Londonhoz fűződő „különleges kapcsolatok” híve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.