Mike Pompeo terrortámadásnak nevezve elítélte a merényleteket

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter terrortámadásnak nevezte és a leghatározottabban elítélte a Srí Lankán szállodák és keresztények templomok ellen húsvét vasárnap elkövetett merényleteket.

Forrás: MTI2019. 04. 21. 20:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményében az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta: „az egyetemes értékek és szabadság elleni támadás az imahelyeken összegyűlt, vagy az ünnepi ételüket fogyasztó ártatlan emberek elleni támadás”. A miniszter szerint ez is azt mutatja, a terroristák egyetlen célja, hogy fenyegessék a békességet és a biztonságot.

A miniszter az Egyesült Államok nevében részvétét fejezte ki a meggyilkoltak családtagjainak és barátainak és gyors felgyógyulást kívánt a sebesülteknek. Megerősítette az amerikai sajtóban korábban megjelent információkat, miszerint a terrortámadásoknak amerikai áldozataik is vannak. Hozzátette: az amerikai nagykövetség minden segítséget megad az érintett ameriakaiaknak és családtagjaiknak.

„Ezek az aljas támadások erőteljesen emlékezetünkbe idézik, miért is olyan eltökélt az Egyesült Államok a terrorizmus elleni harcában” – szögezte le Mike Pompeo. Majd hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok Srí Lanka kormánya és népe mellett áll, és felajánlja segítségét az elkövetők felelősségre vonásához.

A Srí Lanka több pontján szállodák és keresztény templomok ellen végrehajtott nyolc robbantásban 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. A szigetország kormánya kijárási tilalmat rendelt el.

A merényletek elkövetőjeként még egyetlen szervezet sem jelentkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.