Minden akadály elhárult: Lenin szobrot kap Németországban

Felállítják szombaton a gelsenkircheni Lenin-szobrot. Az avatásra már márciusban sor kerülhetett volna, ám a koronavírus-járvány miatt végül el kellett halasztani.

Forrás: demokrata.hu2020. 06. 18. 9:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városvezetés korábban igyekezett megakadályozni a szélsőbaloldali MLPD tervét. Az építésügyi hatóság egyebek mellett a városkép védelmére, illetve a szoborral azonos telken álló épület műemléki védettségére hivatkozott, sőt, a nyugat-gelsenkircheni helyi képviselők is tiltakoztak, mondván, a kommunistavezér Lenin az erőszak, az elnyomás, a terror és a szörnyű emberi szenvedés megtestesítője. Ám Észak-Rajna–Vesztfália Közigazgatási Bírósága másképp döntött.

Így aztán minden akadály elhárult az elől, hogy a 2,5 méteres, öntöttvas figura, amely az 1930-as években készült a Szovjetunióban – a marxista–leninista párt (MLPD) pedig egy cseh várostól vette meg ismeretlen összegért – odakerülhessen a szélsőséges szervezet által elképzelt helyszínre.

A kép a szoborról IDE kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.