Mindennapos a durva erőszak Franciaországban

Országszerte egyre több helyen fordulnak elő brutális bántalmazások, melyeknek elkövetői sok esetben fiatalok, sőt, egyre több kiskorú követ el ilyen jellegű bűncselekményt. Az elmúlt pár napban több halálos áldozat is volt, egy kamasz fiút pedig az iskolája előtt kis híján agyonvertek – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 06. 02. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban rendkívüli méreteket öltött az erőszak, szinte nincs olyan nap, hogy ne történne leszámolás vagy bandaháború, melynek résztvevői fiatalok, sok esetben kiskorúak. A Párizshoz közeli Saint-Michel-sur-Orge nevű településen a minap a gimnázium épülete előtt kalapáccsal úgy megvertek egy 15 fiút, hogy koponyatörést szenvedett, az életmentő műtétet követően mesterséges kómában tartják az orvosok, a megdöbbentő esetről felvétel is készült.

A támadás másnapján több százan gyűltek össze a Léonard de Vinci gimnázium előtt, ahol a 15 éves áldozat, Drama édesapja elmondta, hogy a fiának soha nem volt rendőrségi ügye, támadói szerinte véletlenszerűen választották ki a fiút, és az eset bárkivel megtörténhetett volna.

A Le Parisien nevű lap értesülései szerint a tinédzser a lakóhelye, Saint-Michel-sur-Orge és a szomszédos település, Sainte-Geneviève-des-Boisegy rivális bandái közti nézeteltérés áldozata lehet, a hatóságok eddig egy kamaszt vettek őrizetbe, akinél elfogásakor egy bot volt.

Avignon szintén bandaháború színtere volt a minap, hétfőről keddre virradó éjjel két személy vesztette életét egy lövöldözésben. A Nice Matin helyi lap információi alapján egy 20 és egy 34 éves fiatalembert lőttek agyon, a rendőrség bandaháborúra vagy leszámolásra gyanakszik, mivel az idősebb áldozatot jól ismerték a hatóságok kábítószerrel való kereskedés miatt. Avignonban az utóbbi időben sok bűncselekmény történt, az egész országot megrázta annak a fiatal rendőrnek a tragédiája, akit egy drogdíler lőtt le május elején. A tettes, egy büntetett előéletű muszlim fiatalember, társa segítségével menekült el a helyszínről, de pár nap múlva elfogták, amint épp Spanyolország felé tartott az autópályán.

A második legnagyobb francia városban, Marseille-ben is brutális támadás történt a minap, egy békésen sétáló negyven év körüli párra fiatalokból álló csoport rontott rá a La Major-székesegyház előtti téren, a második kerületben és perceken keresztül ütlegelték őket. A nőnek sikerült elmenekülnie, de a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol mesterséges kómában tartják. Rudy Manna, az Alliance Police Nationale nevű rendőrszakszervezet Bouches-du-Rhône megyei főtitkárának elmondása alapján a támadás oka egyelőre ismeretlen, a fiatalok látszólag minden ok nélkül rontottak rá áldozataikra. A feltételezett tetteseket, négy 18 és 23 év közötti fiatalt pár nappal a történtek után, május 28-án, pénteken tartóztatták le, egyikük sem ismeretlen a hatóságok előtt. Mindannyian beismerték a tettüket, melyet elmondásuk alapján dinitrogén-oxid hatása alatt követtek el, írja a CNews hírportál.

Amiens sem volt erőszaktól mentes az elmúlt napokban, a vasútállomás közelében lévő Eat Burger nevű éttermet üzemeltető testvérpárra támadt rá egy 19 és egy 24 éves migráns. A vendéglátósok épp zárni akartak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a két fiatalember meg akarja rongálni az éttermük teraszát. Az egyik fivér egy könnygázspray-vel akarta jobb belátásra bírni őket, de a palack láttán felbőszültek és nekiestek a testvérpárnak, ütötték őket, ahol csak érték. A támadásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik letartóztatták a támadókat, akik az actu.17 értesülései alapján illegális migránsok, guineai állampolgárok, és ugyancsak ismertek a hatóságok előtt. Az egyik férfinak a válla, fivérének pedig a csuklója tört el, így az éttermüket kénytelenek egy hónapra bezárni, mivel 30 napig egyikük sem fog tudni dolgozni – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.