Lengyel kormányfő: Kulcsfontosságú döntések születtek az EU jövője szempontjából

Kulcsfontosságú döntések születtek az Európai Unió jövője szempontjából a tagállami vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján, olyan jelöltekre volt szükség, akik a kontinens egységét szolgálják és nem sértegetnek egyes országokat – jelentette ki a lengyel kormányfő az ülés után.

Forrás: MTI2019. 07. 02. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mateusz Morawiecki a „szélsőbaloldal radikális jelöltjének”, megosztó személyiségnek nevezte Frans Timmermans szociáldemokrata listavezetőt, akinek kiválasztása szerinte már csak annak módja miatt is elfogadhatatlan lett volna, minthogy a döntést megpróbálták rákényszeríteni a tiltakozó tagállamokra.

Lengyelországot nem lehet zsarolni. Megmutattuk, hogy a konfliktus fokozása, Lengyelország támadása nem vezet sehova – fogalmazott.

Új kezdet ez Európa számára, amely új embereket igényel – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.