Moszkva kész a párbeszédre az EU új vezetésével

Oroszország kész az egyenrangú párbeszédre az Európai Unió új vezetésével – jelentette be szerdán Alekszandr Pankin orosz külügyminiszter-helyettes.

Forrás: MTI2019. 07. 03. 22:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Természetesen mindig készen állunk a kapcsolatokra az EU-val. De elengedhetetlen, hogy ezek a kapcsolatok egyenrangúak legyenek és a kölcsönös előnyöket helyezzék a középpontba” – fogalmazott Pankin a TASZSZ orosz hírügynökség erre vonatkozó kérdésére felelve.

Az Európai Tanács kedd délután döntött arról, hogy Ursula von der Leyen német védelmi minisztert jelöli az Európai Bizottság élére, a francia Christine Lagarde-ot az Európai Központi Bank elnöki posztjára, Josep Borell spanyol külügyminisztert, az EP korábbi elnökét az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselői posztjára javasolja, Charles Michel belga kormányfőt pedig megválasztotta Donald Tusk utódjának az Európai Tanács elnöki posztján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.