Moszkva nem adott vízumot Nuland volt amerikai helyettes államtitkárnak

Moszkva elutasította Victoria Nuland volt amerikai helyettes külügyi államtitkár vízumkérelmét – közölte az orosz külügyminisztérium csütörtökön az Interfax hírügynökséggel.

Forrás: MTI2019. 05. 23. 23:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nulandot, aki az amerikai diplomáciai tárcánál az európai és eurázsiai ügyek felelőse volt, Moszkvában a 2014-es ukrajnai politikai fordulat egyik fő külső koordinátorának tartják. Az orosz külügyminisztérium szerint a volt vezető diplomatát feketelistára tették, válaszul az Oroszország ellen bevezetett szankciókra.

A volt helyettes államtitkár a Kommerszant című napilap értesülése szerint egy zártkörű nemzetközi konferencián szándékozott részt venni, amelyet hétfőn és kedden tartottak az orosz fővárosban. A fórumot Nemzetközi Ügyek Oroszországi Tanácsa (RSzMD), a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) és Johns Hopkins Egyetem Haladó Nemzetközi Tanulmányok Intézete (SAIS) szervezte.

Az orosz tiltólista az amerikaival ellentétben nem teljes terjedelmében nyilvános, a rajta szereplő amerikai személyek nem ritkán csak a kérelmük benyújtása után értesülnek róla, hogy eltiltották őket a beutazástól. Korábban több amerikai kongresszusi képviselőtől és Michael McFaul volt moszkvai nagykövettől tagadták meg az orosz vízumot.

Nuland Donald Trump amerikai elnök beiktatását követően, 2017 januárjában távozott posztjáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.