Munkabeszüntetés a migránstáborok miatt

Magyar Nemzet
2020. 01. 23. 12:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztrájkot hirdettek szerdán Leszbosz, Híosz és Számosz görög szigetek hatóságai a túlzsúfolt migránstáborok elleni tiltakozásként. A polgármesterek és szakmai képviseleti szervek a szigetek azonnali tehermentesítését követelik, azt, hogy a Törökországból folyamatosan érkező migránsokat a regisztrációt követően szállítsák át a görög szárazföldre.

– Nem bírjuk tovább ezt a helyzetet, nekünk is vannak emberi jogaink! – mondta Jorgosz Stancosz, a számoszi Vathi polgármestere.

– Szigeteink nem lehetnek többé szenvedő emberek elveszett lelkeinek táborai – közölte az észak-égei régiót kormányzó Kosztasz Mucurisz. Az égei-tengeri szigetek regisztrációs központjaiban mintegy 42 ezren tartózkodnak, és nap mint nap újabb migránsok érkeznek Törökországból. A munkaerőhiány miatt csak lassan halad a menedékkérelmek feldolgozása, illetve az elutasított migránsok kitoloncolása.

Törökország 2016-ban beleegyezett, hogy visszafogadja azokat a migránsokat, akik területéről érkeztek a görög szigetekre és nem kaptak menedékjogot a hatóságoktól.

Fotó: Reuters

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.