Nagy áradásokat okozott a szélsőséges időjárás Spanyolországban

Jelentős mennyiségű jégeső hullott a Madrid közelében található Arganda del Reyben hétfő este, a szélsőséges időjárás miatt folyóként hömpölygött a víz az utcákon, és zavar keletkezett a közlekedésben – írta honlapján a CNews francia hírcsatorna.

Forrás: MTI2019. 08. 27. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CNews szerint a jég jelentős károkat okozott.

A spanyol fővárosban és környékén megszokott a nagy mennyiségű csapadék és a jégeső az évnek ebben az időszakában.

A szélsőséges időjárás miatt még kedd reggelre sem állt helyre teljesen a metróközlekedés a térségben. A hatóságok szerint 152 helyszínen kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban a Madridtól délre és keletre fekvő településeken.

Jéglapátolás a Madrid tartománybeli Arganda del Rey városban
Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

A közösségi oldalakon és a helyi médiában közzétett fotókon és felvételeken látható, ahogy a sáros ár autókat, kukákat és kültéri bútorokat sodor magával, és a jég téli hangulatot kölcsönöz a tájnak.

„Senki sem sebesült meg, és csak kisebb esetekben kellett beavatkozni, ahhoz képest, hogy mekkora volt a vihar” – mondta el az AFP francia hírügynökségnek a sürgősségi szolgálatok egyik szóvivője. „Ágakat távolítottunk el a közutakról, valamint elöntött garázsokhoz, pincékhez és kereskedelmi egységekhez hívtak ki minket” – tette hozzá.

Hétfő este négy autópályaszakasz és öt metróvonal vált közlekedésre alkalmatlanná a spanyol fővárosban és környékén. Több metróállomást teljesen elöntött a víz. A közlekedés kedd reggelre sem állt teljesen helyre.

A villámáradás miatt leállt az autóforgalom az M40 körgyûrû egyik mélyebben fekvõ szakaszán Madridban
Fotó: MTI/EPA/EFE

Arganda del Rey kórházát is elárasztotta a víz, a műtőosztály és a szülészet működésében is zavar keletkezett. Hasonló volt a helyzet egy nagy madridi egészségügyi létesítményben is.

Hétfőn egyetlen közúti baleset történt a térségben, amelyben egy ember súlyosan, egy másik pedig könnyebben megsérült, de úgy tűnik, hogy annak sem volt közvetlen köze az időjáráshoz – tájékoztatott az idézett szóvivő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.