Nagy léptékű menekültügyi változtatásra készül Dánia

Erősödik az olasz jobbközép koalíció; egy belga olimpikon is tiltakozik a transznemű női súlyemelő tokiói kvalifikációja miatt. Szabadlábra helyezték a maffiaellenes bíró gyilkosát Olaszországban; Dánia tovább szigorítaná a bevándorlást.

2021. 06. 01. 18:00
null
Főként Szíriából és Irakból érkező migránsok egy rendőrautó mellett ülnek a dániai Padborg melletti E45-ös autóúton 2015. szeptember 9-én, miután elhagyták a számukra biztosított ideiglenes szállást, hogy Svédországba menjenek (illusztráció) Fotó: CLAUS FISKER Forrás: MTI/EPA/Claus Fisker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb rekordot döntött a patrióta Olasz Testvérek párt

A Giorgia Meloni vezette párt népszerűsége először érte el a húsz százalékot a szavazási szándékra vonatkozó felméréseken. Az ország második legbefolyásosabb pártja maga mögött hagyta a baloldali Demokrata Pártot, mely csupán 18,7 százalékos népszerűséget tudhat magáénak. Az ország legfontosabb politikai főszereplője továbbra is a Matteo Salvini vezette Liga (21,7 százalék). Meloni térhódítása egyben az olasz jobbközép koalíció megerősítését is jelenti. Folyamatos csökkenést mutat a meghasonlott Öt Csillag Mozgalom, mely 15,8 százalékot tudhat magáénak. A Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország 6,7 százalékos támogatottságot kapott. A jelenlegi mutatók szerint a jobbközép koalíciós erők az olaszok közel felének a bizalmát élveznék egy előrehozott választás esetén.

Forrás: Agi.it

Egy belga olimpikon is tiltakozik a transznemű súlyemelő tokiói kvalifikációja miatt

Anna Van Bellinghen, Belgium női súlyemelője rossz viccnek nevezte az új-zélandi transznemű súlyemelő, Laurel Hubbard kvalifikálását a tokiói olimpia női súlyemelő versenyzői közé. A 27 éves Van Bellinghen ugyanabban a súlykategóriában, azaz a 87 kilónál nagyobb testsúlyú versenyzők csoportjában fogja megméretni magát a nyári olimpián, így a férfinak született és sportkarrierje nagyobb részében férfiként versenyző Laurel Hubbard Van Bellinghen közvetlen versenytársává válik.

Van Bellinghen elmondta, hogy alapvetően semmi kifogása nincs a transznemű emberekkel szemben, de egy nőként kvalifikált, ám biológiailag férfinak született versenyző megjelenése a női súlyemelő sportban egyértelmű és akár behozhatatlan hátrányt jelent a női versenyzőknek.

Forrás: TheBlaze.com

Szabadlábra helyezték Giovanni Falcone maffiaellenes bíró gyilkosát Olaszországban

Huszonöt év börtönbüntetés letöltése után újra szabad a hírhedt maffiózó Giovanni Bussca, akinek a nevéhez a Capaci-öldöklés kötődik. A Cosa Nostra bűnbanda vezetőjének a fia 1992. május 23-án távirányítón keresztül aktiválta a Giovanni Falcone életét kioltó bombát. A maffiakörökben „Disznó” fedőnéven ismert bűnöző a kiszabott büntetés mérséklését a beismerő és közreműködő magatartásával érte el. A Cosa Nostra véreskezű gyilkosa hétfő reggel hagyta el a római Rebbibbia börtönt.

Sajtóközleményben adott hangot méltatlankodásának Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt elnöke. Szerinte elfogadhatatlan, hogy egy olyan bűnöző szabadulhatott ki, aki százötven emberélet kioltásárért felelős.

Forrás: IlTempo.it

Főként Szíriából és Irakból érkező migránsok ülnek egy rendőrautó mellett, a dániai Padborg melletti E45-ös autóúton 2015. szeptember 9-én, miután elhagyták a számukra biztosított ideiglenes szállást, hogy Svédországba menjenek
Fotó: MTI/EPA/Claus Fisker

Dánia tovább szigorítaná a bevándorlást

A legnagyobb menekültügyi változtatására készül Dánia 1951 óta. Az elmúlt évben mindössze hatszáz migránst befogadó skandináv állam tovább szeretné csökkenteni az országba menedékjogot kapók számát, és egy afrikai országba kívánja áthelyezni a menekültügyi eljárás kezelését. A lépéssel elérnék, hogy a menedékjog elutasítása esetén a fogadó ország felelne a kitoloncolásért, valamint az eljárás lehetővé tenné, hogy kiiktathatók legyenek az embercsempészek. A szociáldemokrata kormány által benyújtott törtvényjavaslatról csütörtökön szavaz a dán parlament. A kezdeményezést élesen bírálta az Amnesty International és a Vöröskereszt is. Közben egy a kormány megbízásából készült tanulmány azt javasolja, hogy csökkentsék azon migránsok segélyezését, akik meg sem próbálnak elhelyezkedni és önerőből eltartani magukat.

Források: SVT, TV2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.