Nagyszabású nyomozás indult illegális migráció elősegítése miatt

A balkáni útvonal felől érkező illegális bevándorlókat is segítette az egyik, magát önkéntes egyesületnek valló szervezet, mely ellen nyomozást rendeltek el egy nagyszabású akció keretében Olaszországban – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 02. 27. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magát önkéntes egyesületnek beállító csoport ellen eljárást indított a trieszti ügyészség illegális bevándorlás segítése és bűnsegédlet miatt.

A Linea d'Ombra egyesületet 2019-ben alapították Triesztben. Célja, hogy forrásokat gyűjtsön a migránsok támogatására a balkáni útvonal mentén és bárhol, ahol szükség van segítségre.

A nyomozók csütörtökön házkutatást tartottak az egyesület vezetőinek lakásán, amely egyben a szervezet központjaként is működött. Lefoglalták a könyvelést és a tagok telefonjait; mintegy harminc gyanúsított ellen folyik az ügyben jelenleg nyomozás – derül ki a közleményből.

A Linea d'Ombra alelnöke, a 84 éves Gian Andrea Franchi a Redattore Sociale-nak nyilatkozva azzal védekezett, hogy a szervezetük nem vett részt embercsempészetben, kizárólag a Balkánon és az Olaszországban lévő migránsokat segítették.

Ellene illegális bevándorlás elősegítése jogtalan haszonszerzés céljából miatt folyik eljárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.