Negatív vírustesztet produkált az örmény miniszterelnök és családja

Nikol Pasinján június elsején maga jelentette be, hogy ő és családja is megfertőződött.

Forrás: MTI2020. 06. 08. 16:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nikol Pasinján örmény miniszterelnök hétfőn közölte a nyilvánossággal, hogy a megismételt tesztek negatív eredményt hoztak nála és családtagjainál egy héttel azután, hogy a család minden tagjánál kimutatták a koronavírus jelenlétét.

A kormányfő hétfői Twitter-bejegyzésében örömmel közölte: „Épp most kaptuk meg a megismételt tesztek eredményeit. [...] Mindegyik negatív, egy nappal korábban szintén ez volt az eredmény. Jelen pillanatban mind egészségesek vagyunk, immunitást szereztünk. Visszatérek hivatali teendőim teljes ellátásához.”

Pasinján június elsején maga jelentette be, hogy ő és családja megfertőződött. Akkor azt is hozzátette, hogy mindegyikük tünetmentes. Karanténba vonultak, és a miniszterelnök otthonról, a miniszterelnöki rezidenciáról távmunkában dolgozott.

Nikol Pasinján ez idő alatt nem veszítette el derűlátását, hiszen néhány nappal ezelőtt telefonon közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel: meggyógyulása esetén kész részt venni június 24-én a Vörös téren rendezendő nagyszabású katonai díszszemlén, amelyen a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulójáról fognak megemlékezni.

Ami az örményországi járványhelyzetet illeti, e pillanatig 13 325 igazolt fertőzöttet jegyeznek, de a miniszterelnök a statisztikai adatok alapján arra következtet, hogy a fertőzöttek valós száma országos szinten mintegy százezer lehet. Az elmúlt huszonnégy órában 195 újabb esetet jelentettek, 11 beteg halt meg kórházban a betegség következtében. A járvány kitörése óta 211 ember vesztette életét a koronavírus miatt. Egy nap alatt ugyanakkor 85 beteg gyógyult meg, eddig összesen 13 325-en váltak egészségessé.

Pasinján még a megfertőződése előtti sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy napról napra rosszabbodik Örményországban a koronavírus-járvány, és bekövetkezhet az olaszországi forgatókönyv. Hozzátette: a helyzet gyors romlását az váltotta ki, hogy a lakosok nem veszik figyelembe a járványbiztonsági előírásokat. Két nappal ezelőtt megállapította, hogy az örményországi egészségügyi ellátórendszer rendkívül túlterhelt, kétszáz betegnek már nem jutott kórházi ágy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.