Négy vendéggel üzemel a szálloda

A munkáltató pillanatnyilag a bérünk felét tudja állni, a német állam további egynegyed részt tesz hozzá.

2020. 03. 22. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Münchenben dolgozom, egy nagy magánszálloda éjszakai recepciósaként. A hotel a tervek szerint nyitva marad, bár szombat éjféltől éttermének be kellett zárnia, tekintettel arra, hogy az elmúlt éjjel írd és mondd 4 vendég lakott a házban. Lévén a szálloda közvetlenül a főpályaudvar mellett van, azért lehet mindig napi 1-2 új vendégre számítani. A részleges kijárási tilalmat itt is a növekvő koronavírus-fertőzöttek száma miatt vezették be. Rövid ideig egyedül ki lehet menni például sportolni, családok szigorúan csak szűk körre értve, kutyasétáltatás, alapvető termékek vásárlása céljából. A bankok, benzinkutak, élelmiszer- és gyógyszerüzletek maradhattak még eddig nyitva a bajor fővárosban.

Ami a fizetésünket illeti, a munkáltató pillanatnyilag a bérünk felét tudja állni, míg a német állam további mintegy egynegyed-részt tesz hozzá, ezt az áldozatot kellett meghozni azért, hogy a munkahely megmaradjon.

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.