Nekiment a jelzőlámpáknak a szélsőbalos feminista

A 79 éves Kirsten Lee szerint elfogadhatatlan, hogy a jelzőlámpák zöld jelzésén látható piktogram is férfira hasonlít.

Forrás: erdely.ma2020. 12. 14. 12:56
null
Megdöbbentő, de igaz, a közlekedési lámpák is a szélsőségesek támadásainak kereszttűzébe kerültek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl sok a férfiról elnevezett utca Frederiksbergben (ez Koppenhága jómódú negyede), ezt pedig sürgősen meg kell változtatni – követeli az egyik szélsőbaloldali politikus Dániában.

Az ErdélyMa portál arról is írt, hogy Kirsten Lee-nek nemcsak ezzel van problémája, szerinte ugyanis

elfogadhatatlan, hogy a jelzőlámpák zöld jelzésén látható piktogram is férfira hasonlít, ezért javasolja, hogy a gyalogosok jelzésének felében a piktogramokat le kell cserélni olyanokra, amelyek egyértelműen a nőket képviselik. Indoklása szerint „meg kell szüntetni a férfiak ezeréves dominanciáját”.

Hozzátette: – Nekünk, nőknek kell megvívnunk a csatát. A férfiak ezer éve dominálnak. A nemek közötti egyenlőség a nők jogos igénye a városi közterületeken is.

Megdöbbentő, de igaz, a közlekedési lámpák is a szélsőségesek támadásainak kereszttüzébe kerültek – A kép forrása: Pixabay

A 79 éves Kirsten Lee korábban már ült a Folketing és a Radikális Baloldal Regionális Tanácsában is, de a következő helyi választásokon Frederiksbergben a helyi tanács jelöltje lesz.

Az ErdélyMa oldalon megjelent cikk eredeti változata IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.