Nem fogunk kezet, divatba jött a könyökpacsi

Észrevettem, hogy jóval kevesebben használják a metrót, a csúcsidőben is csak félig teltek a metrószerelvények. Mindenki óvatosan közlekedik.

2020. 03. 19. 8:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-iak többsége nagyon felelősségteljesen viselkedik. A politikai vezetők és az egészségügyi hatóságok is folyamatosan tájékoztatnak bennünket arról, hogy gyakran mossunk kezet, kerüljük a csoportos összejöveteleket, tegyünk le azokról az utazásokról, amelyek nem életbevágóan fontosak. Nem fogunk kezet egymással, ehelyett divatba jött a könyökpacsi.

Észrevettem, hogy jóval kevesebben használják a metrót, a csúcsidőben is csak félig teltek a metrószerelvények. Mindenki óvatos körültekintéssel közlekedik, de senki nem esik pánikba. A szerencsésebbek közé tartozom abból a szempontból, hogy otthon is el tudom végezni a munkám. Az egyik New York-i egyetemen vagyok történész. Minden fontos dokumentumot a laptopomra másoltam. A kollégáimmal konferencia-hívásokkal és e-mailen tartjuk a kapcsolatot. Nem mindenki ilyen szerencsés: az egyetemeket bezárták, és a szegényebb hallgatók közül sokan ezekben az intézményekben részesülnek ingyenes étkeztetésben.

 

...

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.