Nem tartatják be a járványügyi szabályokat a milánói illegális bevándorlókkal

Sorra nyitnak az illegális mecsetek, ahol több száz ember gyűlik össze a járványügyi szabályok tiltása ellenére Milánóban – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 04. 12. 13:35
null
Hatalmas tömegek akarnak bejutni az illegális mecsetbe Forrás: V4NA / Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

„Az illegális milánói mecsetek már a járvány elején is olyan problémát okoztak, amelyet Beppe Sala [polgármester] adminisztrációja nem vett komolyan” , jelentette ki Silvia Sardone a jobboldali Liga európai parlamenti képviselője.

Alig egy héttel ezelőtt bezárták Milánó nyugati külvárosában, a Via Lopezen található illegális mecsetet, miután Silvia Sardone beszámolt az épület körüli csoportosulásokról. Ahogy azt többen jelezték, ez nem volt egyedi eset, ezért néhány nappal később ugyanaz a helyzet megismétlődött egy másik városszéli területen.

A Via Cavalcantin található illegális mecsettel már korábban is voltak gondok, mivel a mecsetet egy szélsőséges nézeteket és ideológiákat népszerűsítő imám vezette. Emiatt már egyszer be is zárták, ami az illegális bevándorlók között tiltakozásokat robbantott ki, miközben a város többi része teljes zárlat alatt élte az életét.

„Az illegális mecsetek helyzete Milánóban most az egyik legfontosabb kérdés. Annak ellenére, hogy Milánó a vörös zónában van, a Via Cavalcanti-i illegális mecset a héten több alkalommal is kinyitott, és az imádságok időpontjában valószínűleg túlzsúfoltság alakult ki az üzlethelyiségben, ahol berendezték a mecsetet”, kommentálta az esetet Silvia Sardone európai parlamenti képviselő és Samuele Piscina, a Liga milánói elnöke.

A beszámolókban fényképeket is bemutatnak, amelyek látszik, hogy milyen hatalmas tömegek akarnak bejutni az illegális mecsetbe. Mindez fényes nappal történik annak ellenére, hogy Milánó járványügyi szempontból vörös zónában van, és tiltottak az összejövetelek, különösen zárt helyiségekben, hogy elkerülhető legyen a fertőzés terjedésének gyorsulása, amely az elmúlt hetekben új csúcsokat ért el a metropoliszban is.

„Csütörtökön és pénteken egyszerre több mint 300 ember gyűlt össze, még úgy is, hogy a rendőrség kivonult a helyszínre. Ez egy évek óta tartó probléma, a bíró ítéleteket hozott, amiben megtiltotta az üzlethelyiség mecsetként használatát, de az ítéletet nem tudja a rendőrség a területen érvényesíteni”, nyilatkozta Sardone.

Hatalmas tömegek akarnak bejutni az illegális mecsetbe
Fotó: V4NA / Twitter

„Milánó önkormányzatának kell a kérdéses üzlethelyiséget kiadnia, ezért a társasház tulajdonosai beperelték az Önkormányzatot, mert az nem teljesíti a kötelezettségeit. Az olaszokat a vörös zónában pénzbírsággal sújtják, míg több száz ember illegálisan gyűlhet össze egy zárt térben”, mondta Silvia Sardone. Simone Piscina kihangsúlyozta, hogy nincs megfelelő fellépés azokkal az emberekkel szemben, akik gyakran látogatják ezeket az illegális mecseteket.

„Ez egy olyan terület Milánóban, ahol a törvény létezik, de nem mindenkire vonatkozik. Milánó önkormányzatának kötelessége lenne mindenki számára kötelezővé tenni a törvények betartását. Ma Milánó nem működik megfelelően, és változtatni akarunk rajta!” – mondta Luca Lepore, az Liga milánói tanácsosa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.