Nem várt helyről érkezett mélyütés a BLM mozgalomra

A legendás ökölvívó biológiai fiát szólaltatta meg a New York Post.

Forrás: mandiner.hu2020. 06. 22. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muhammad Ali Jr. az újságírók kérdéseire elmondta, hogy apja gyűlölte volna a Black Lives Matter (BLM) mozgalmat, a tüntetőket pedig ördöginek tartotta volna. Az ökölvívó fia úgy gondolja, nem szükséges erőszakot alkalmazni, ha pont az ellen tüntetnek: „Ne rontsatok el semmit, ne szemeteljétek össze a helyet! Békében is tüntethettek” – fogalmazott. Muhammad Ali Jr., aki szintén muszlim, mint apja volt, úgy gondolja, a Black Lives Matter mozgalom rasszista: „Ez nem csak arról szól, hogy a fekete életek számítanak. A fehér, a kínai és minden, mindenki élete számít. Isten szeret mindenkit, soha senkit nem különböztetett meg. A gyilkosság rossz, nem számít, kit öltek meg” – írja a Mandiner.hu.

A rendőrségi erőszakkal kapcsolatban Ali az igazságszolgáltatás mellett foglalt állást. A Floydot meggyilkoló rendőrrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy rossz döntés volt megölni az afroamerikai férfit, ám tény, hogy a rendőrök ellen szegült. Ali egyetért Trumppal abban is, hogy terrorszervezetté nyilvánította az Antifát. Véleménye szerint a szélsőbaloldali szervezet semmiben nem különbözik a muszlim terroristáktól, hiszen ők is terrorizálják a közösségeket. „A Black Lives Matter nem egy békés tüntetés. Az Antifa sosem akart békét. Én mindet lekapcsolnám” – jelentette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.