Népszerű volt Bernie Sanders elnökjelölt-várományos kampányeseménye

Sanders kampányának központi témája az egyenlőtlenségek felszámolása. A politikus egyebek között a lakhatás, az oktatás és az egészségügy reformjával foglalkozik gyűlésein.

Forrás: MTI2019. 10. 20. 19:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint huszonötezren gyűltek össze Bernie Sanders elnökjelölt-várományos New York-i kampányeseményén szombaton. Ez volt a politikus első közszereplése több mint két héttel azt követően, hogy szívrohammal kórházba szállították.

„Maximálisan készen állok betölteni az Egyesült Államok elnökének tisztségét” – mondta Sanders. „Maximálisan készen állok, hogy támadást indítsak a vállalati elit és védői kapzsisága és korrupciója ellen” – tette hozzá.

A 78 éves vermonti szenátor a 19 demokrata elnökjelölt-várományos egyike. Sanders a harmadik helyen áll Joe Biden volt alelnök és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor mögött. Ugyanakkor az elmúlt negyedévben Sanders több adományt gyűjtött össze, mint bármelyik másik demokrata politikus.

A New York-i gyűlés volt az elnökjelölt-aspiráns eddigi legnagyobb kampányeseménye, 25 872-en vettek részt rajta – tájékoztatott Sanders kampánystábja.

„Amikor ránézek erre a hatalmas tömegre, fivérekre és nővérekre, szemernyi kétségem sincs felőle, hogy politikai forradalom fog átsöpörni az országon, kisöpri Donald Trumpot hivatalából, és elhozza a változást, amelyre az országnak olyannyira szüksége van” – mondta.

Sanders kampányának központi témája az egyenlőtlenségek felszámolása. A politikus egyebek között a lakhatás, az oktatás és az egészségügy reformjával foglalkozik gyűlésein.

A vermonti szenátor elsődleges célpontja a politikai és az üzleti elit, de sokszor kikelt már a mérsékelt demokraták ellen is, akik megkérdőjelezik ígéreteinek pénzügyi kivitelezhetőségét. Sanders azt tervezi, hogy a leggazdagabbakra kivetett vagyonadóból finanszírozná nagyra törő elképzeléseit, például a mindenkire kiterjesztett, kormányzati működtetésű egészségügyi rendszert.

Sanderst a demokraták új üdvöskéje, az alulfizetett pincérnőből lett New York-i képviselő, Alexandria Ocasio-Cortez konferálta fel. A 30 éves, befolyásos törvényhozó csatlakozása azt az üzenetet közvetíti a szavazók felé, hogy Sanders mozgalma él és növekszik – hangsúlyozta Faiz Shakir kampánymenedzser.

Alexandria Ocasio-Cortez, akit mindenki csak AOC-ként ismer, önkéntesként dolgozott Sanders 2016-os kampányában. A szenátor akkor alulmaradt Hillary Clintonnal szemben a demokrata elnökjelöltségért folytatott küzdelemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.