Nincs térdelés, nincs ököl, a BLM-et kitiltották az olimpiáról

Újabb követelésekkel állt elő a Black Lives Matter radikális mozgalom az Egyesült Államokban. Többek között azt szeretnék elérni, hogy a republikánus képviselők több mint felét rúgják ki a kongresszusból. Eközben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról döntött, hogy a sportolók nem viselhetnek Black Lives Matter feliratú ruházatot a tokiói olimpiai játékokon – számolt be a történtekről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 05. 05. 21:35
null
Portland, 2020. november 6. A Black Lives Matter (Fekete letek szmtanak) nev mozgalom gpfegyveres szimpatiznsai az Oregon llambeli Portlandban tartott tntetsen 2020. november 5-n, kt nappal az amerikai elnk-, valamint kpviselhzi s rszleges szentusi vlasztsok utn. MTI/EPA/Christian Monterrosa Fotó: Christian Monterrosa Forrás: MTI/EPA/Christian Monterrosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többpontos követeléslistával állt elő honlapján a Black Lives Matter mozgalom.

A radikális felforgató szervezet többek között azt követeli, hogy az amerikai kongresszus ítélje el Donald Trump volt amerikai elnököt, illetve tiltsák el attól, hogy a jövőben közhivatalt vállalhasson. A második pontban arra szólítanak fel, hogy republikánus képviselők több mint felét rúgják ki a kongresszusból.

Továbbá azt is el szeretnék érni, hogy Trumpot tiltsák le örökre a közösségi médiaplatformokról. Emellett követeléseik között ismét feltűnik a rendőrségtől való forráselvonások témája is.

Miközben a BLM követeléseket fogalmaz meg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azt a döntést hozta, hogy sportolók nem viselhetnek Black Lives Matter feliratú ruházatot a tokiói olimpiai játékokon.

A döntéshozók ezzel érvényt kívánnak szerezni a játékok 50. cikkelyének, amely tiltja a politikai vagy társadalmi ügyekkel kapcsolatos tiltakozásokat.

A NOB 50. cikkelye tilt mindenfajta politikai, vallási vagy faji propagandát a helyszíneken és bármely más olimpiai rendezvényen. A játékosokkal való egyeztetések után arra jutott a szervezet, hogy ezt a cikkelyt továbbra is alkalmazni kell, szabálymódosítás nem szükséges.

Ennek értelmében a NOB korábban egy olyan döntést is hozott, hogy a tokiói olimpián tilos lesz majd térdelni, illetve ökölfelemeléssel tiltakozni. Ezek azonnali büntetést eredményezhetnek.

A cikk eredetileg a V4NA nemzetközi hírügynökség oldalán jelent meg.

(A borítóképen a Black Lives Matter nevű szélsőséges mozgalom gépfegyveres szimpatizánsai az Oregon állambeli Portlandban tartott tüntetésen 2020. november 5-én, két nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után. Fotó: MTI/EPA/Christian Monterrosa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.