Nőtt a kínai állami olaj- és gázipari cég féléves profitja

Ázsia legnagyobb olajipari vállalatának, a kínai állami olaj- és gázipari társaságnak (CNPC) a bevétele, a működési eredménye és a profitja is nagyobb volt az idei első fél évben, mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI2019. 09. 02. 21:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég azt közölte, hogy a féléves bevétele 1200 milliárd jüan (168 milliárd dollár, 1 jüan=42,06 forint) volt, ami 6,8 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A első fél évben a működési eredmény 4,9 százalékkal, 70,66 milliárd jüanra, az adózott eredmény 3,6 százalékkal, 28,42 milliárd jüanra emelkedett.

A kínai cég 674 millió hordó olajegyenértékű belföldi olaj- és gáztermelése 5,5 százalékkal múlta felül a tavalyi első fél évit. A CNPC olaj- és gáztermelése külföldön 8,1 százalékkal, 105 millió hordóra nőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.