Nyolcvanezer háztartásban nincs áram Japán legnagyobb szigetén

Nyolcvanezer háztartásban nincs áram Japán legnagyobb szigete, Honsú középső, csendes-óceáni részén lévő Csiba prefektúrában a múlt heti Fakszaj tájfun miatt – közölték a hatóságok hétfőn.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi áramszolgáltató (TEPCO) arról számolt be, hogy legfeljebb szeptember 27-ére állítják helyre a vezetékeket, amelyek a vártnál nagyobb mértékben károsodtak a trópusi viharban. A rendkívüli időjárás miatt a múlt héten hét prefektúrában megszakadt az áramellátás, összesen 950 ezer háztartásban.

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy hétfőn újabb heves eső zúdult Csiba prefektúra területére. Két városban a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy vonuljon a biztonságot nyújtó menedékhelyekre.

Csiba prefektúra azonos nevű székhelyén vasárnap egy férfi az otthonában meghalt órákkal azt követően, hogy helyreállt az áramszolgáltatás. A kétemeletes házban akkor csaptak fel a lángok, amikor a férfi egy menedékhelyről visszatérve felkapcsolta a villanyt és rövidzárlat keletkezett – számolt be a helyi tűzoltóság.

A prefektúrára szeptember 9-én csapott le a Fakszaj tájfun, amely minden idők leghevesebbike volt, amely a Kelet-Japán Kantó régiót érte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.