Olyan elnök kell az amerikaiaknak, aki megvédi az országot + videó

Hanson szerint Trump győzelmének kulcsa volt a problémák és a témák kiválasztása, valamint a válasz tálalása.

Forrás: Origo, facebook.com/danubeinstitute, youtube2020. 08. 12. 9:29
US President Trump visits Whirlpool Corporation Manufacturing Plant in Clyde, Ohio
epa08588633 US President Donald J. Trump departs after speaking at the Whirlpool Corporation Manufacturing Plant in Clyde, Ohio, USA, 06 August 2020. Ohio Governor DeWine on 06 August 2020 announced he was tested positive for coronavirus, shortly before he was scheduled to meet US President Trump. EPA/DAVID MAXWELL Fotó: DAVID MAXWELL Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Victor David Hanson, amerikai hadtörténész volt a Danube Dialogues legutóbbi részének vendége, John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke beszélgetett vele – számolt be róla cikkében az Origo.

Hanson egyszerre akadémikus és ugyanakkor farmer is. Követi és folytatja a családi hagyományokat, abban a családi házban él, amelyben született. A manapság már annyira nem népszerű Platonról, Ciceróról, a görögökről és a rómaikaról, akölteményeikről és gondolkodásmódjukról is beszélt. Rávilágított: az irodalom és filozófia sokkal fontosabb tanulmányok, mint a gender.

– Látom a diákokat a Stanfordon, jönnek és beszélnek neked ... azok a diákok akik a hagyományos tárgyakat tanulják, mint az irodalom, filozófia és nyelvek vagy történelem, általában sokkal tanultabbak, az ideológiájuktól függetlenül, mint azok, akik környezettudományokat, amerikai feketék múltjával foglalkozó tanulmányokat vagy gender tanulmányokat folytatnak... Ezek a tanulmányok nem adják meg az alapvető logikát, nyelvismeretet sem beszédben sem írásban – szögezte le az interjúban a történész.

A beszélgetés másik felében Hanson kifejtette az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg is zajló forradalom aspektusait és, hogy ez hogyan befolyásolhatja Trumpot a jövőre nézve, valamint a választásokat.

– Trump a válasz a korábbi problémákra vagy a forradalom a válasz Trumpra? – tette fel a kérdést.

Victor David Hanson-nak megvan a maga tapasztalata az egyetemekkel való szoros kötődése okán és valóban látja, hogy hogyan kellene működnie az egyetemeknek és azok hogyan is működnek ahelyett. Mennyire megváltozott a tantárgyak fontossága, az egyetemeknek kisebbnek kellene lenni és ezzel megelőzhető lenne az alapvető rasszizmus.

Hanson szerint Trump győzelmének két kulcsa volt: egyrészt a problémák és a témák kiválasztása, másrészt a válasz tálalása. Az egyik probléma a nyílt határ volt, a másik a Kínával folytatott asszimetrikus gazdasági kapcsolat. Úgy véli Trump jelenleg ott áll, ahol a választás napján állt 2016-ban és az amerikaiak valaki olyanra vágynak, aki megvédi az országot bármi áron.

Ahogy Trump mondta „újrapiarosíthatjuk az országot” – idézték az interjú során az elnököt..

Trump Európában egy szocialista utópiát lát, ami nem működik és ami a német hatalmi hegemónián alapul. Úgy gondolja, hogy Kelet-Európának Németország az illegális bevándorlásról és kultúráról diktál, Dél-Európának a pénzügyekben, Angliát pedig kioktatja a Brexitről.

Trump helyzetét nehezítik a zavargások, amelyek az Egyesült Államokban zajlanak. Hanson szerint az elnök a tanácsadói miatt késlekedett fellépni. O'Sullivan hozzátette: mind egyetérthetünk abban, hogy ez egy nagyon komoly krízis és nem látjuk pontosan, hogyan fog végződni – olvasható az Origo portálon.

A beszélgetés a Danube Institute Facebook-oldalán is megtekinthető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.