Orbán Viktor: Donald Trump komolyan veszi Magyarországot – videó

A kormányfő kiemelte, hogy a jelenlegi amerikai elnök a közvetlen elődeihez képest egy teljesen más, erős, célratörő vezető, aki pontosan tudja, hogy mit akar.

Magyar Nemzet Online
Forrás: FACEBOOK.COM/ORBANVIKTOR, MTI2019. 05. 14. 11:08
null
Forrás: facebook.com/orbanviktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalára felkerült videóban számolt be a Donald Trump amerikai elnöknél tett látogatásáról.

Orbán Viktor felidézte, hogy 18 évvel ezelőtt találkozott utoljára az akkor hivatalban lévő amerikai elnökkel a Fehér Házban. Először 1998-ban járt Washingtonban Bill Clintonnál, aztán 2001-ben George W. Bush elnöknél.

A kormányfő kiemelte, hogy Donald Trump most egy teljesen más, erős, célratörő vezető, aki pontosan tudja, hogy mit akar.

Orbán Viktor kiváló hangulatúnak nevezte az eszmecserét.

„Jó nap volt ez Magyarország számára” – mondta a felvételen a miniszterelnök.

Sikerült megerősíteni Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai szövetségét

Sikerült megerősíteni minden tekintetben Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai szövetségét – jelentette ki Orbán Viktor kedden Budapesten, miután hazatért Washingtonból, ahol előző nap Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalt.

A kormányfő – az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán – a találkozót értékelve azt mondta: „jól mértük fel a helyzetet valamikor a 2010-es évek elején”. Világos, hogy nagy változások előtt áll a világ, és „ennek a szelét hamarosan érezni is fogjuk” – kommentálta a megbeszélést Orbán Viktor.

A miniszterelnök a közelgő európai parlamenti (EP-) választásról is ejtett néhány szót, úgy fogalmazva, hogy a magyaroknak kultúrájuk megőrzése a tét. Szavai szerint ma Európát olyan emberek vezetik, akik „nagy hívei a kulturális önfeladásnak”, akik „nem bánják, ha a kontinensünk kulturálisan feladja magát”, hiányzik a gondolkodásukból az a dimenzió, amely ahhoz szükséges, hogy Európa meg tudja védeni kulturális identitását.

Márpedig a magyaroknak semmi sem fontosabb annál – mondta -, minthogy „azok maradjunk, akik voltunk”.

„Ezért olyan képviselőket akarunk küldeni az EP-be, akik nem pártérdekeket, egyik vagy másik pártcsaládot, hanem Magyarország nemzeti érdekeit képviselik majd ott, és ebben a kultúrának kiemelt, döntő szerepe lesz” – jelentette ki Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.