Orbán Viktor és a V4-ek vezetői Brüsszelben tárgyalnak

Bár az eheti EU-csúcs elmaradt, a V4 országok vezetői csütörtökön Brüsszelben tárgyalnak.

Magyar Nemzet
2020. 09. 24. 11:21
null
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (k) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) érkezik az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel (j) folytatott találkozójukra Brüsszelben 2020. szeptember 24-én Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visegrádi országok vezetői csütörtök délelőtt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével folytatnak tárgyalást Brüsszelben, a találkozó témái között a brüsszeli testület szerdán bemutatott új migrációs csomagtervezete, illetve a következő uniós keretköltségvetés szerepelnek. Az egyeztetésről – amelyen Igor Matovic szlovák kormányfő nem vesz részt – már közzétették az első fotókat.

Brüsszel, 2020. szeptember 24.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar (b2), Andrej Babis cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b) találkozója az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel Brüsszelben 2020. szeptember 24-én. Igor Matovic szlovák kormányfõt a visegrádi országok (V4) soros elnökségét jelenleg betöltõ Lengyelország kormányfõje képviseli a találkozón. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A visegrádi országvezetők eredetileg is Brüsszelbe érkeztek volna csütörtökön az Európai Tanács rendkívüli csúcstalálkozójára, ám a magas szintű találkozót lefújták, mert a Tanács elnöke, Charles Michel belga exminiszterelnök karanténba kényszerült.

 

A huszonhetek a jövő héten pótolják az egyeztetést. A V4-–Von der Leyen találkozóról Lengyelország brüsszeli képviselete is posztolt a Twitter-fiókján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.