Orbán Viktor támogatásáról biztosította Giorgia Melonit

Egyetlen dolog számít: hogy mindig harcra készen álljunk – írta levelében a magyar kormányfő.

2021. 02. 25. 23:11
ORBÁN Viktor
Giorgia Meloni és a miniszterelnök szelfije Rómában. Követendő példa a kontinentális porondon Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este tette közzé az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt sajtóirodája Orbán Viktor miniszterelnök levelének teljes szövegét, melyet Giorgia Meloninak, az Olasz Testvérek elnökének címzett. A magyar miniszterelnök további együttműködési szándékáról biztosítja a jobboldali, konzervatív elnök asszonyt, aki úgy döntött, hogy nem csatlakozik a Mario Draghi vezette új kormányhoz, hanem ellenzékben marad. – Tizenhat év ellenzéki tevékenységem alatt megtanultam, hogy a győzelem sohasem döntő és a vereség sem végzetes. Egyetlen dolog számít: hogy mindig harcra készen álljunk – írta bátorító levelében a magyar miniszterelnök. A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy napjaink kihívásaihoz megbízható harcostársakra van szükség, akik ugyanazt a világnézetet vallják, és a nehézségekre hasonló megoldásokat javasolnak. Orbán Viktor levelében kifejezte az iránti kívánságát, hogy a Fidesz és az Olasz Testvérek közötti, józan észre, valamint keresztény és konzervatív értékekre épülő baráti együttműködés a jövőben is tartós maradjon. Levele végén erőt, egészséget, valamint sikert kívánt az olasz patrióta előtt álló kihívásokhoz és felősségteljes

küldetéséhez.

Giorgia Meloni személyes látogatást tett Orbán Viktornál a 2018-as olaszországi parlamenti választási kampány idején, a Fidesz elnöke pedig 2019 szeptemberében felszólalt az FdI római találkozóján – emlékeztet az MTI. Az FdI a felmérésekben a harmadik legnépszerűbb olasz párt a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga és a baloldali Demokrata Párt mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.