Orbán Viktor Varsóba repült, ahol ismét a lengyel miniszterelnökkel tárgyal

A német EU-elnökség lehetséges költségvetési kompromisszumát veszik górcső alá az ülésen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 16:27
null
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd délután Mateusz Morawieckivel, lengyel kollégájával tárgyal Varsóban – tudatta Lengyelország brüsszeli képviselete a Twitteren.

A kormányfők hétfő este virtuálisan is egyeztettek egymással, ám a személyes találkozóra a költségvetési patthelyzet ügye, a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó miatt van szükség.

A lengyel 300POLITYKA portál keddi cikke szerint a német EU-elnökség lehetséges költségvetési kompromisszumát veszik górcső alá az ülésen, amelyre egyébként a lengyel koalíciós pártok vezetőit, Jarosław Gowint és Zbigniew Ziobrót is meghívták.

Morawiecki kormányfő épp kedden erősítette meg, hogy Lengyelország és Magyarország álláspontja a keretköltségvetés és a helyreállítási alap kérdésében továbbra is egységes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.