Orbán Viktor: Végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok

Magyarországon 2015-ben építettük meg a kerítést és hirdettük meg azt a muszlimbevándorlás-ellenes politikát, amelyet azóta az egész európai közösség ismer és amelyet sikeresnek is tartok – jelentette ki a kormányfő.

Forrás: MTI, Facebook/Orbanviktor2020. 03. 04. 12:42
ORBÁN Viktor
V4 kormányfői csúcstalálkozó Prágában Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont, de ha nem folytatják keményen, nagy baj lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Prágában, a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóján.

Magyarországon 2015-ben építettük meg a kerítést és hirdettük meg azt a muszlimbevándorlás-ellenes politikát, amelyet azóta az egész európai közösség ismer és amelyet sikeresnek is tartok – jelentette ki a kormányfő. „Akkor még más szelek fújdogáltak Európában, bennünket, magyarokat is inzultáltak éppen eléggé azért, mert megvédtük a határainkat” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint két dolgot nem csinálunk, nem panaszkodunk és nem magyarázkodunk.

„Tesszük a dolgunkat, és abban hiszünk, hogy a munkánk az majd beszél helyettünk is” – közölte. Hozzátette: ez igaz a migrációra is.

https://www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.10151703698051093/10157915920201093/?type=3&theater

Orbán Viktor hangoztatta: azt tanácsolja mindenkinek, hogy tegyék azt, amit Magyarország már 2015-ben tett. Kiemelte: még ha sikeres is lesz Görögország kísérlete a migránsok feltartóztatására, nem szabad elfeledkezni arról a 130 ezer emberről, aki már északra van a görög határtól, és be akar jutni Európába.

Miután Görögország őket már átengedte, a Görögország utáni határokon kell megállítani őket. Ezért nem szabad elfeledkezni a Macedóniának és Szerbiának nyújtandó segítségről, mert meg kell próbálni minél délebbre megállítani ezt a tömeget – mondta Orbán Viktor.

Ha ez nem sikerül, akkor, mint 2015-ben, végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok, a szerb-magyar határon meg fogjuk őket állítani

– tette hozzá.

A magyar kormányfő Facebook-oldalára is felkerült egy videó a prágai csúcstalálkozóról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.