Óriási medencés bulit tartottak a koronavírus gócpontjában

Úgy tűnik, a járvány kiindulópontjaként ismertté vált Vuhanban már búcsút mondtak a kötelező távolságtartásnak.

Magyar Nemzet
Forrás: AFP2020. 08. 18. 21:50
null
Többezres tömeg zsúfolódott össze egy vuhani aquaparkban Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha egy évvel ezelőtt az emberek többsége még aligha találta volna meg Vuhant a vaktérképen, a közép-kínai város nevét az elmúlt fél évben az egész világ megismerhette – méghozzá a koronavírus-járvány kiindulópontjaként. Hupej tartomány központja január 23-án került vesztegzár alá, miután a 11 milliós városban terjedni kezdett az azóta világjárványt okozó vírus. Miközben a világ legtöbb országában mostanra már a vírus második hullámától tartanak, s igyekeznek betartatni a karanténszabályokat, egy a minap közzétett fotón úgy tűnik, a járvány gócpontjaként elhíresült város hivatalosan is elkezdte a vírus utáni életet. Az egész nemzetközi sajtót bejáró fotó tanúsága szerint ugyanis többezres medencés bulit tartottak a város egyik aquaparkjában, ahol láthatóan már senki nem figyel arra, hogy betartsa a kötelező távolságtartást.

Az AFP francia hírügynökség videót is közzétett az eseményről. A hivatalos járványügyi adatok szerint egyébként Hupej tartományban május óta nem regisztráltak olyan esetet, amit ne külföldről hurcoltak volna be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.