Hatalmas a tiltakozás az ezer fős megamecset ellen

Ezer fős „megamecset” ellen tiltakoznak a helyiek, ami a város egyik legikonikusabb épületében kapna helyet. Ráadásul a mecset a tervek szerint a város történelmi meleg-negyedéhez közel lenne, ami a helyi meleg közösséget is aggodalommal tölti el – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA.COM2020. 05. 19. 15:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Westminsteri városi tanácsnak beadott tervezet szerint a Picadilly-körtéren található történelmi Trocadero épület alagsorában és földszintjén egy ezer fő befogadására alkalmas mecsetet szeretnének létrehozni.

A tervnek számos ellenzője akadt a londoni lakosság minden szegletéből, beleértve a meleg közösséget. Szerintük az, hogy a történelmi „meleg-negyed”, a Soho közelségében mecsetet építsenek összeegyeztethetetlen a vallás megnyilvánulásaival, amely – ahogy azt egy panasztevő idézi – halállal büntetné a homoszexualitást. Az is kérdéses, hogy az ivást és bulizást ellenző muszlimok egy szórakozóközpont alagsorába akarnak beköltözni. A lakosok arra is rámutattak, hogy egy ezer fős közösség óriási tömeget és közlekedési nehézségeket okozna a város egyébként is zsúfolt turisztikai csomópontján. Egyes ellenvélemények pedig egyszerűen csak arra mutatnak rá, hogy egy anglikán monarchia fővárosának szívében ne legyen megamecset.

A projektet egyébként egy londoni ingatlanfejlesztő Asif Aziz alapítványa kezeli azzal az indokkal, hogy a „hátrányos helyzetű, alulreprezentált közösségek” támogatása azonos az alapítvány céljaival. A tervet februárban adták be a tanácshoz, azonban a tiltakozások miatt az ügyben egyelőre nem született döntés.

A Breitbart London kérdésekkel is fordult a városi tanácshoz, azonban azokra eddig még nem érkezett válasz – olvasható a V4NA cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.