Óriásplakáton ábrázolták Hitlerként Emmanuel Macron francia államfőt

A svéd nagykövet menekítette ki Guatemalából az antikorrupciós legfőbb ügyészt · Francia szakemberek szerint életkorától függetlenül minden túlsúlyos oltassa be magát · Ötvenezer illegális bevándorlót eresztett szélnek az USA területén Joe Biden kormánya · Emmanuel Macron–Adolf Hitler-montázst ábrázoló poszter tűnt fel Toulon kültéri reklámfelületén.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 29. 13:20
MACRON, Emmanuel
Emmanuel Macron francia államfő beszél a sajtó képviselőinek az Édouard Fritch francia polinéz elnökkel folytatott megbeszélés után Tahitin 2021. július 28-án Fotó: Esther Cuneo Forrás: MTI/AP/Esther Cuneo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd nagykövet menekítette ki Guatemalából az antikorrupciós legfőbb ügyészt

Múlt pénteken szüntették meg munkaviszonyát Juan Francisco Sandovalnak, aki a guatemalai korrupcióellenes ügyészség legfőbb ügyésze volt, ami hivatalának a kormány Szputnyik V vakcinabeszerzésével kapcsolatos vizsgálódásával hozható összefüggésbe. Sandoval a guatemalai elnököt, Alejandro Giammatteit is korrupciós bűncselekmény elkövetésével gyanúsította. A közvádlót többen is figyelmeztették, hogy életveszélyben van, miközben több szervezetnél is segítséget kértek neki. Végül a svéd nagykövet ajánlotta fel, hogy segít Sandovalnak El Salvadorba szökni. Hans Magnusson diplomáciai autójával saját maga vitte át a határon az ügyészt, a hírt a svéd külügyminisztérium is megerősítette. Guatemalában csütörtökön Sandoval melletti országos demonstrációk és sztrájkok várhatók.

Forrás: Svenska Dagbladet

Francia szakemberek szerint életkorától függetlenül minden túlsúlyos oltassa be magát

A túlsúlyos és elhízott francia emberek egészségügyi szervezete arra figyelmezteti a franciákat, hogy életkoruktól függetlenül muszáj beoltatni magukat koronavírus elleni vakcinával, ha életben akarnak maradni. Anne-Sophie Joly, a szervezet elnöke azt követően szólította fel az érintetteket, hogy a francia kormány bejelentette: még jobban fel akarja gyorsítani az országos oltási kampányt, különösen a rizikócsoportokra – az elhízott és diabétesszel élő egyénekre – fókuszálva.

Franciaországban a lakosság 50 százaléka túlsúlyos, nyolcmillió francia pedig egyenesen elhízott. A lakosság testtömegének pedig nem tett jót sem a több hónapon át tartó bezártság, sem az, hogy a túlsúlyos emberek egy jelentős része nem is látja, vagy nem ismeri be a problémát. A koronavírus pedig sokkal nagyobb kárt tud okozni a súlyproblémákkal küzdő egyének gyulladásra hajlamos szerveiben és szöveteiben, mint a normál testalkatú embereknél. A koronavírus-fertőzésben az elhízottak világszerte jelentős arányt képviselnek az elhunytak között.

Forrás: francetvinfo.fr

Ötvenezer illegális bevándorlót eresztett szélnek az USA területén Joe Biden kormánya

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya szabadon engedett ötvenezer olyan illegális bevándorlót, akik az USA délnyugati határvonalát jogtalanul átlépve jutottak az ország területére, és akiket eddig az amerikai határvédelmi szervek különböző befogadó-központokban szállásoltak el. A több tízezer szélnek eresztett migráns ráadásul úgy hagyhatta el a táborokat, hogy még a tiltott határátlépés miatti bírósági tárgyalásuk időpontját sem tűzték ki.

A többnyire a közép- és dél-amerikai országokból érkező megélhetési bevándorlóktól mindössze annyit kértek az amerikai felügyelőik, hogy hatvan napon belül jelentkezzenek be az USA bevándorlásügyi hivatalába, hogy elindítsák a hivatalos bevándorlási folyamatot. A felszólításnak az ötvenezer migráns a töredéke, mindössze 13 százaléka tett eleget eddig, a többieknek egyelőre nyomuk veszett. Az USA déli határán illegálisan átkelők száma júniusban döntött meg minden történelmi rekordot, amikor egy hónap alatt 188 829 ember lépett jogtalanul amerikai területre.

Forrás: axios.com, theblaze.com

Emmanuel Macron francia államfő beszél a sajtó képviselőinek az Édouard Fritch francia polinéz elnökkel folytatott megbeszélés után Tahitin 2021. július 28-án
Fotó: MTI/AP/Esther Cuneo

Emmanuel Macron–Adolf Hitler-montázst ábrázoló poszter tűnt fel Toulon kültéri reklámfelületén

„Engedelmeskedj! Oltasd be magad!” – ez a szalagcím állt Toulonban azon a kültéri plakáton, amelyen a parancsot kísérő illusztráció nem más, mint a náci Németország katonai egyenruhájában álló Adolf Hitler, akinek arcformáját és tekintetét Emmanuel Macronéval vegyítették. A horogkereszt négy szárára pedig Macron pártjának, az LREM-nek a négy betűjét festették fel, hogy az analógia félreérthetetlen legyen.

A homlokráncoló plakát csak egyik eleme annak a megszámlálhatatlan – és egyre eldurvuló hangnemű – bírálatnak, amellyel a francia köztársasági elnöknek és kormányának szembe kell néznie azóta, hogy a francia nemzetgyűlés megszavazta a Covid-igazolványok használatának kiterjesztését egész Franciaországban és az élet szinte minden területén. Augusztustól vagy a teljes körű oltottságot, vagy a 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia mindenkinek – franciának vagy külföldi turistának –, aki az országban étterembe, bárba, szórakozóhelyre, kulturális rendezvényre, strandra akar menni, buszra vagy vonatra szállna, vagy bármilyen üzletbe betérne.

Az oltásellenesek tiltakozáshulláma a tüntetéssorozatoktól kezdve a különböző életveszélyes fenyegetésekig terjed: Franciaország nyugati megyéjében, Landes-ban két kétméteres nyaktilót állítottak fel ismeretlen elkövetők, amellyel egyértelműen a régió állami és Macron kormányát támogató tisztviselőit fenyegették meg.

Forrás: lejdd.fr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.