Őrizetbe vettek 20 feltételezett terroristát Törökországban

Az Iszlám Állam dzsihadistái 2015-ben és 2016-ban sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadásokat és robbantásokat hajtottak végre Törökországban.

Forrás: MTI2019. 12. 26. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török rendőrség csütörtökön bejelentette, hogy őrizetbe vette az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet 20 feltételezett tagját Isztambulban.

A rendfenntartó erők kedden és szerdán hajtottak végre biztonsági műveleteket a város 48 pontján – közölték az AFP francia hírügynökséggel közelebbről meg nem nevezett rendőrségi források. A rendfenntartók őrizetbe vettek feltehetően az Iszlám Államhoz tartozó 20 embert – tették hozzá a források, amelyek nem tértek ki az őrizetbe vettek állampolgárságára.

Az Iszlám Állam dzsihadistái 2015-ben és 2016-ban sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadásokat és robbantásokat hajtottak végre Törökországban. A szervezet egyik legutóbbi támadása során egy merénylő 2016 szilveszterén 39 embert lőtt agyon egy zsúfolt isztambuli mulatóban.

Törökországban azóta is rendszeresek a terrorszervezet feltételezett tagjai és támogatói elleni razziák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.