Orosz teherűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomásra

Szojuz MSZ-12 orosz teherűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szerdán egy Szojuz-2.1a típusú hordozórakétával a bajkonuri űrközpontból – közölte a Moszkva melletti repülésirányító központ (CUP).

Forrás: MTI2019. 07. 31. 22:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az űrhajó időközben sikeresen levált a hordozórakéta harmadik fokozatáról és Föld körüli pályára állt, s a bolygót kétszer megkerülve várhatóan még a nap folyamán – néhány órán belül – csatlakozik majd a Nemzetközi Űrállomáshoz.

A Szojuz MSZ-12 1,2 tonna terhet visz az ISS-re: több mint egy tonna üzemanyagot, 420 kilogramm vizet és 50 kilogramm sűrített gázt. A rakomány emellett a létfenntartó rendszerekkel kapcsolatos tudományos berendezéseket, illetve élelmiszert, ruházati, gyógyászati és tisztálkodási cikkeket is tartalmaz a legénység tagjai számára.

Az ISS-en jelenleg hatfős csapat teljesít szolgálatot, Nick Hague, Andrew Morgan és Christina Koch amerikai, illetve Alekszej Ovcsinin és Alekszandr Szkvorcov orosz, valamint Luca Parmitano olasz űrhajósok személyében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.