Országosan is bevezetik a Szöulban már érvényes korlátozásokat

Ismét rekordot döntött szombatra a fertőzéses esetek napi száma az országban.

Forrás: MTI2020. 08. 22. 20:36
null
Szöul, 2020. május 13. Védõmaszkos utasok egy szöuli metróállomáson 2020. május 13-án, a koronavírus-járvány idején. A szöuli városvezetés rendeletének értelmében kötelezõ a maszk viselete a tömegközlekedési eszközökön. MTI/EPA/YNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírusos esetek számának újbóli megugrása miatt Dél-Koreában az egészségügyi miniszter bejelentette szombaton, hogy szigorítják a korlátozásokat: országosan betiltják a tömegrendezvényeket, bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, a templomokat és nézők nélkül tartják meg a sporteseményeket.

Ismét rekordot döntött szombatra a fertőzéses esetek napi száma az országban: az utóbbi 24 órában 332 esetet jegyeztek fel. Ez már a 9. egymást követő nap volt háromjegyű új esetszámmal. Május 8. óta nem volt ilyen sok új eset.

Az új fertőzések zömét ismét Szöulban és környékén találták, csakúgy, mint az elmúlt hetekben, de az ország minden nagyobb városában és kisebb településeken is találtak új fertőzöttet.

Az összes fertőzésszám immár 17 002 és 309-en belehaltak a betegségbe.

A szombaton közölt szigorításokat a fővárosban és környékén már a hét közepén bevezették, noha sokáig halogatták gazdasági okok miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.