Ősszel nyílik a világ legmélyebb úszó- és búvármedencéje Lengyelországban

Idén ősszel nyílik meg a világ legmélyebb úszó- és búvármedencéje a közép-lengyelországi Mszczonówban: a 45 méter mély medence megtöltéséhez több mint 8 ezer köbméter vízre van szükség.

Forrás: MTI2019. 03. 18. 22:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DeepSpot elnevezésű komplexumban a medence mellett hotel, étterem és konferenciaközpont is helyet kap. A különleges medence a nagyközönség minden tagja előtt nyitva áll majd, elsődleges célközönsége azonban a búvárok és a tengerészetnél szolgálók lesznek.

„A DeepSpot a legjobb megoldás azon búvárok számára, akik fejleszteni akarják képességeiket, biztonságos, kényelmes, stabil környezet a búvárkodás gyakorlására. Egyáltalán nem befolyásolja a kinti időjárás, az év minden napján nyitva áll majd” – mondta Bartek Wiecek, a beruházás illetékese.

A vízhőmérséklet valamivel magasabb lesz, mint a hasonló létesítményekben, ami azt jelenti, hogy a búvároknak nem kell speciális hőszigetelésről gondoskodniuk.

Negyvenöt méteres mélységével a DeepSpot csaknem 5 méterrel körözi le a jelenlegi csúcstartót, az észak-olaszországi Montegrotto Termében lévő Y-40 The Deep Joy nevű medencét.

A DeepSpot egyik különlegessége a medencén belüli víz alatti alagút lesz, amelyből „szárazon” lehet megfigyelni a búvárokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.