Összeverekedtek az afgán parlamenti képviselők

Káoszba fulladt az új parlament elnökének megválasztása Afganisztánban, az alakuló ülésen összeverekedtek a képviselők.

2019. 05. 20. 6:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényhozást tavaly októberben választották meg, de a végleges eredmények közzététele a különböző halasztások, választási csalásokkal kapcsolatos vádak, újraszámlálások, megoldatlan viták és politikai civakodások miatt szerdáig késlekedett.

Az alakuló ülésen a parlamenti elnöki posztra pályázó egyik jelölt megszerezte a szavazatok nagy részét, de egyetlen voks híján nem került többségbe a 247 tagú testületben. A támogatói ennek ellenére győztesnek hirdették ki Rahman Rahmani gazdag üzletembert, mondván, hogy messze ő kapta a legtöbb szavazatot, és az az egy hiányzó szavazat nem számít. Ellenfelei arra hivatkoztak, hogy csak 123 szavazatot kapott, ami nem elég a többséghez, ezért „soha nem fogadják el őt a parlament elnökének”. Az ezt követő heves vita pedig verekedésbe torkollott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.